OVER MIJ

Dennis A-Tjak

Tot nu toe ben ik gefascineerd door licht en techniek. Ik beweeg mij tussen ‘fotografie in opdracht’ en kunstfotografie. Ik laat mij inspireren door musea, vormgeving, de natuur en licht. Mijn kunstfotografie bestaat uit het vastleggen van historische bloemen van rond 1700 waarbij het thema vergankelijkheid zichtbaar wordt gemaakt. In mijn boeken Royal flowers of the Netherlands 2008 , Indische Pracht 2018, en Floribunda 40 jaar bloemen fotografie 2022, Maak je kennis met mijn visie op deze specifieke bloemen wereld. In “Ode aan de boeren” zie je portretten en landschappen van de Beemster waarvoor ik de cultuurprijs van de Beemster in 2012 heb ontvangen. Mijn kunst fortografie heeft zijn weg gevonden bij vele particulieren en in de kunstuitleen. Het is mogelijk om een foto uit het boek te bestellen. De foto ’s worden in groot formaat geleverd en eventueel op maat gemaakt. De afwerking is veelal in Diasec (let op reflectie) en op zuurvrij mat-fotopapier gemonteerd op Dibond.

Werk in opdracht

Mijn werk in opdracht gaat meer over de techniek die ik gebruik. Het gebruik van licht en daglicht is bepalend om mijn onderwerpen zo goed mogelijk weer te geven. Mijn computer is het instrument om nog meer perfectie te laten zien.

Het beeld wat ontstaat is een foto vanaf de opname tot het perfecte plaatje.

Vrijwerk

Naast mijn werk als kunstenaar-fotograaf ga ik ook op pad en zoek ik nieuwe onderwerpen. Juist in het alledaagse kom ik deze tegen. Stadsbeelden en de natuur ga ik spontaan fotograferen. Het is eigenlijk schetsen met gebruik van het licht die de sfeer bepaald. Deze resultaten zijn een toevoeging op mijn werk als kunstenaar maar geven daarom ook een compleet beeld.