AGENDA

Duetten

Samen met schilder/kunstenaar Rogier Oversteegen die nieuwe werken op papier toont,  gemaakt na een artist in residence project in Marokko, zoeken wij naar een sterke presentatie door onze werken naast elkaar te tonen of te combineren.

Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk

CULTUURWEEKEND HOORN

“ Inspired by Rembrandt.”

Nieuw werk en verkoop vintage prints.

Locatie: Grote Oost 71, 1621BS in Hoorn.

Eerdere exposities

TENTOONSTELLING 2023

“Nieuw werk van Dennis A-Tjak & werkgroep fotografie Wherelant uit Purmerend”

De werkgroep laat u kennismaken met mooie beelden en vertellen graag over hun werk.

Zaterdag 13 mei open vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur. Feestelijke opening 16:00 uur.

(Betaald parkeren “ het Jeudje” Vollerswaal 61)

Zondag 14 mei open vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.

(Gratis parkeren op zondag)

FLOWER POWER

Van 2 april tot en met 12 juni is in het Rijksmuseum Muiderslot Flower Power te zien van Dennis A-Tjak (Paramaribo, 1961). In het voorjaar beginnen de bloemen in de kasteeltuinen van het Muiderslot weer te bloeien. In het kasteel zijn dan bloemportretten te zien van fotograaf Dennis A-Tjak. Zijn fascinatie voor historische bloemrassen die hij tegen kwam in Nederland, leidde hem naar plaatsen in de wereld zoals Indonesië en Suriname. Zijn werk vertelt een verhaal van schoonheid, kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Het stoere kasteel vormt daarvoor een prachtig décor.

Van 2 april tot en met 12 juni 2022 in het Rijksmuseum Amsterdam, Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

MIDSUMMER INSPIRATION 2022

Op 18 en 19 juni vindt de tweede editie van Art & Designfestival Midsummer Inspiration plaats. Tijdens dit festival exposeren 35 kunstenaars en ontwerpers hun werk in De Bagagehal/Loods6 Amsterdam. Het draait dit jaar letterlijk en figuurlijk om proeven. Van kunst en design én van originele hapjes. Ruimtelijk curator Karel Bodegom vergezelt de bezoekers op deze smakelijke reis.

18 en 19 juni 2022 in de Industriële Bagagehal Loods6, KNSM-Laan 143, 1019 LB Amsterdam

FLORIBUNDA

Hoewel de titel ‘Floribunda’ doet vermoeden dat het om een expositie gaat met Indische inslag is ‘Floribunda’ slechts Latijn voor ‘veel bloemen’. En die zijn royaal te zien op de jubileumtentoonstelling van kunstfotograaf Dennis A-Tjak.

Van 23 oktober tot en met 23 december 2021 in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, in Aalsmeer.

MASTERLY THE HAGUE

Tijdens de 2e editie van MASTERLY THE HAGUE presenteer ik mijn werk in één van de prachtige stijlkamers aan het Lange Voorhout 44 naast Hotel de Indes.

INDISCHE PRACHT

Al vanaf de allereerste ontmoeting met de Indische Archipel, eind zestiende eeuw, waren de Nederlanders gefascineerd door de enorme kleuren-, geuren- en vormenrijkdom van de Indonesische flora. Met 45.000 verschillende plantensoorten, één van de rijkste van de wereld.

De bloemportretten van Dennis A-Tjak zijn een eerbetoon aan Indonesië, het land van zijn ouders. Een gebaar van verzoening en verbintenis.

Van 21 oktober 2018 tot en met 20 januari 2019 in het Westfries Museum, Roode Steen 1, 1621 CV in Hoorn.