Modelfotografie

Modelfotografie wordt over het algemeen gebruikt in de mode-industrie waarbij een model in een studio of op een specifieke locatie wordt gefotografeerd. Wanneer men aan modelfotografie denkt, dan denkt men vaak aan een daadwerkelijk model dat poseert voor de camera. Modelfotografie kan ook betekenen dat een fotograaf foto’s maakt van geadverteerde producten voor een tijdschrift. Bij modelfotografie heeft de fotograaf altijd een locatie nodig waar modellen poseren voor de camera volgens de instructies van de fotograaf of de fotoshoot coördinator.

Modelfotografie kan ook verwijzen naar een gangbare praktijk waarbij een fotograaf foto’s van een model neemt voor de portefeuille van het model. Dit betekent meestal dat een model betaalt een fotograaf om zijn of haar hoofd en lichaam shots, of waardoor een agentschap organiseert de modelfotografie shoot namens het model te nemen.

Wellicht de belangrijkste investering van een carrière als model is een professionele modelportfolio. De stijl van fotograferen is afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. Als de klant meer een lifestyle wilt overbrengen met behulp van een model, dan spreken we over modelfotografie.