Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is elke vorm van fotografie een bedrijf, merk, product en/of dienst vastlegt. Bedrijfsfotografie wordt ingezet om zakelijke evenementen te documenteren en om beeldmateriaal te creëren voor promotionele doeleinden. Het belangrijkste doel van bedrijfsfotografie is het overbrengen van een merkidentiteit van een bedrijf of organisatie. Om dit te bewerkstelligen wordt gebruik gemaakt mens en natuur, gebouwen en/of faciliteiten om een bedrijf of merk in beeld te brengen. Op die manier kunnen bedrijven hun beeldmerk versterken en een bepaalde doelgroep op visuele wijze aanspreken.

Bedrijfsfotografie maakt het voor bedrijven mogelijk zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Creativiteit en innovatie zijn de sleutels tot differentiatie en potentiële verkoop. Dat is ook de reden waarom bedrijven fotografen betrekken bij hun marketing en reclame-uitingen. Fotografen kunnen namelijk een extra dimensie geven aan reclamecampagnes door hun creativiteit, visie en specialisatie; ze kunnen ook het beeldmerk van een bedrijf verder verfijnen.

Sommige bedrijfsfotografen richten zich op het fotograferen van gebeurtenissen, werknemers en bijeenkomsten. Bedrijfsfotografie is dus niet beperkt tot de commercie. Het gaat ook om de branding van het bedrijf, zodat het merk zich verder kan ontwikkelen en groeien.