Blog

TULPENGEKTE BIJ KUNST CENTRUM HAARLEM

 

Kunst centrum Haarlem nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Tulpengekte‘ van Dennis A-Tjak op zaterdag 25 maart om 15.00 uur.

De foto’s van Dennis A-Tjak laten een variëteit aan tulpen van ongekende schoonheid zien: dramatisch rood met zwart, gestreept wit en rood, fris geel, groene knoppen en fragiele bladeren. De hyperrealistische foto’s stralen drama en elegantie uit. Prachtige tulpen in de knop, in volle bloei of op zijn retour. Het zijn tulpen met bijzondere kronkels, uitsteeksels en streeppatronen.

De tentoonstelling wordt geopend door Marina Raymakers (de nieuwe directeur van Kunst centrum Haarlem) samen met Dennis A-Tjak.

Wij hopen u te mogen zien op zaterdag 25 maart bij de opening van ‘Tulpengekte’ bij Kunst centrum Haarlem.

OPENING TULPENGEKTE
Aanvang: zaterdag 25 maart, 15:00 uur
Locatie: Kunst centrum Haarlem

ETEN TUSSEN DE TULPEN

Een heerlijke maaltijd geïnspireerd op de kleuren en bloemen van de lente.
Kunst centrum Haarlem presenteert t/m 29 april de tentoonstelling ‘Tulpengekte’ met werk van fotograaf Dennis A-Tjak. Op 22 april vieren we de aankomst van de praalwagens van de bloemencorso op de Gedempte Oude Gracht met een 3-gangen Kunst & STAAL diner. Eigenaresse van STAAL, Sabien Bosman, maakt voor deze gelegenheid een heerlijke maaltijd geïnspireerd op de kleuren en bloemen van de lente. Dennis A-Tjak is hierbij aanwezig om over zijn tulpenfoto’s te vertellen.

Locatie: Kunst centrum Haarlem, Ged. Oude Gracht 117-121, Haarlem
Aanvang: zaterdag 22 april, 19:00 uur
Deelname: €29,95 incl. welkomstdrankje

Bestel hier uw kaarten

KCA heeft met deze expositie kunst in huis gehaald die bezoekers alleen maar kan bekoren

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer

Aalsmeer en bloemen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden! Bloemen waren vroeger al belangrijk en zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Vroeger dienden bloemen als eten, als parfum, als geneesmiddel, maar ook werden bloemen eeuwen geleden al gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen. Bloemen zien we overal terug, bijvoorbeeld in die prachtige geschilderde stillevens uit de 17e eeuw of in de Zonnebloemen van Van Gogh. Bloemen zijn teruggevonden in oude graven, bijvoorbeeld bij mummies in Egypte. Bloemen worden tot op de dag van vandaag gebruikt als embleem en in veel oude verhalen en legenden wordt verteld over bloemen. De bloem is een onmisbaar onderdeel van allerlei rituelen en behoort ook vandaag nog bij een van de meest gegeven cadeaus. Tot op de dag van vandaag is de bloem een inspiratiebron voor allerlei kunstenaars.

Een reden voor KCA om hier op in te haken. En dat is te zien bij deze prachtige expositie over bloemen in het Oude Raadhuis.

De fotografen Dennis A-Tjak, Saskia Wagenvoort, Bas Meeuws en de schilder Thecla Renders tonen er hun interpretatie van wat voor hen flowerpower is. Daarnaast is er keramiek te zien van pottenbakster Janny van Losser.

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opnening van deze expositie op zaterdag 18 maart om 16.00 uur.